23948sdkhjf

Tullverket ger kvalitetsstämpel till Bring frigo

Bring frigo är nu godkänt av Tullverket för god kvalitet och hög säkerhet.

Aeo är ett EU-gemensamt tillstånd som utfärdas av Tullverket och syftar till att skapa ökad säkerhet för gods genom den internationella leveranskedjan. Nu har Bring frigo fått tillståndet, vilket är en garant för god kvalitet och säkerhet.

Ett omfattande arbete krävs för att bli godkänd eftersom alla tullrutiner måste finnas på plats innan själva ansökan lämnas in. För att bli godkänd behöver man identifiera risker och hot som påverkar företagets del av leveranskedjan.

– På dagens globala marknader har säkerhetshantering blivit en komplex utmaning inom alla branscher och i synnerhet leveranskedjor. Vi tog därmed ett beslut 2019 om att ansöka till Tullverkets säkerhetsstandard. Vi ser vårt nya godkännande som en möjlighet att ytterligare stärka vår position som en pålitlig logistikaktör, säger Bring Frigos vd Peter Haveneth.

Det finns två typer av Aeo-tillstånd: Aeoc handlar om tullförenklingar som minskad tillståndshantering samt mindre risk för att varuflödet blir utsatt för kontroll. Aeos-tillståndet behandlar säkerhet och skydd. Aeof innebär att man innehar både Aeoc och Aeos vilket Bring frigo nu har.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109