23948sdkhjf

Smålands logistik har anställt 50 personer

Schenkers samarbete med lokala åkerier har nu kommit igång, och bland annat medfört nyrekryteringar för åkerierna.

DB Schenker har utökat samarbetet med 14 utvalda åkerier.
– En handfull av dem tar på sig den största delen av volymen, men alla är lika viktiga för att skapa helheten. Hela pusslet är lagt och vi har täckt in alla linjer med ny kapacitet. Den lokala förankringen känns också mycket bra och allt känns stabilt, säger Anna Hagberg, linjechef på DB Schenker.

– Det är åkerier som vi samarbetar med redan i dag, som vi nu väljer att fördjupa samarbetet med. Det är familjeföretag som växer och det har skapat många nya arbetstillfällen, fortsätter Anna Hagberg.

Åkerierna får betydligt fler linjer att köra men har förberett sig för detta.
– Vi har planerat länge för detta, nu kör vi igång och vi kommer att justera våra upplägg framåt om det skulle visa sig att det behövs, berättar Anna Hagberg.

– Det här är stort för oss och vi är glada över att vårt samarbete fördjupas och blir större. Vi har 550 anställda varav 50 är nyanställda till det utökade samarbetet med DB Schenker, säger Gunvor Munck, vd för Smålands logistik.

–Vi är närvarande på den lokala marknaden, med huvuddelen av medarbetarna stationerade i Smålandsstenar och en egen anläggning med kontor, verkstad, tvätt och uppställningsplats för fordonen här, samt en terminal som vi driver åt DB Schenker. Det gör att vi är väldigt nära kunderna och kan erbjuda god och lokal service som är svårslagen, säger Jacob Axelsson, vd på Västbo transport.

Den 27 september startade det utökade samarbetet med åkerierna. 

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063