23948sdkhjf

Axfood får gigantisk logistikanläggning

Axfoods storskaliga och toppmoderna logistikanläggning i Bålsta ska stå klar 2023, och då ska Dagab, Axfoods inköps- och logistikbolag, flytta in.

Logistikfastigheten byggs och ska ägas av Logicenters. Fastigheten blir 30 meter hög och 120 000 kvm stor, vilket gör den till en av Europas största logistikanläggningar.

Den är också modern och högautomatiserad, med solceller på taket och olika temperaturzoner med kylt, fryst och tempererat lager.
– Storskaligheten är den i särklass största utmaningen i det här projektet. Vi upphandlar just nu stora entreprenader och räknar med att drygt tvåhundra byggnadsarbetare kommer att vara verksamma i projektet parallellt. Det krävs mycket planering och koordinering för att vi ska kunna nå projektets mål vad gäller hållbarhet, tidsplan och kvalitetsnivå, säger Eva Sterner, utvecklingschef för Logicenters.

Anläggningen byggs i Lundbyområdet strax utanför Bålsta nordväst om Stockholm. Närheten till E18 och Stockholm är viktig. Detta är en av Axfoods största investeringar och målet är att skapa en flexibel, effektiv och hållbar logistikkedja. Anläggningen är också Logicenters hittills största projekt. 

– Detta är den första etableringen på Håbo logistikområde, som ligger i direkt anslutning till E18. Målsättningen är att Håbo logistikområde så småningom ska utvecklas till en fullskalig logistikpark, säger Eva Sterner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093