23948sdkhjf

Widriksson får köra sjukhustvätt

100 ton arbetskläder och lakan från sjukvården forslas till tvätterier varje dag och Widriksson får uppdraget att sköta transporterna i Stockholm.

Textilia tvätt & textilservice är Sveriges största leverantör av textilservice till kunder inom vård och omsorg. Varje dag tvättar och levererar de över 100 ton arbetskläder och textilier över hela landet. Bland kunderna finns regioner som Norrbotten, Västerbotten, Stockholm, Örebro, Kronoberg, Blekinge och Gotland samt kommuner och privata vård- och omsorgsgivare.

Tvätterierna finns i Boden, Långsele, Rimbo, Örebro, Göteborg, Malmö och Karlskrona. Företaget har cirka 650 anställda och omsätter cirka 600 mkr per år.

Nu har Textilia givit Widriksson logistik uppdraget att hantera deras stockholms-leveranser. Uppdraget omfattar nära 30 000 stopp per år i Stockholmsområdet och körs med fordon som helt drivs av förnybara drivmedel. Samtidigt väljer Textilia Widrikssons leveransplattform WDDP för alla sina transporter i Sverige, vilket innebär full spårbarhet av leveranserna i realtid.

– Vi är mycket glada att Textilia valde Widriksson för sina leveranser. Textilia ställer höga krav på att hela tiden optimera godsflödet och har höga miljökrav. Detta är ett uppdrag som passar oss mycket bra och samtidigt driver oss att hela tiden utvecklas, bland annat mot målet att bli helt klimatneutrala, säger Johan Nyblom, vd på Widriksson logistik.

– Det är helt avgörande för oss att våra transporter fungerar optimalt och att vi kan följa leveranserna i realtid blir ett extra mervärde. Tillsammans med Widriksson kommer vi att kunna modernisera och utveckla vår logistik ytterligare för att bli ännu mer konkurrenskraftiga på marknaden, säger Conny Burman, logistikchef Textilia.

Widriksson börjar köra för Textilia den 31 augusti.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094