23948sdkhjf

Bluff-sms skickas med DHL som avsändare

DHL varnar: "Klicka inte på några länkar och betala ingenting."

Avesta tidning skiver i dag om bluff-sms som ser ut att ha skickats från DHL. En man från Hedemora fick häromdagen en mängd sms med DHL som avsändare, där det stod att han hade paket att hämta. Han erbjöds att få paketen levererade hem till dörren mot tio kronnor i avgift.

Smsen var mycket trovärdiga, snyggt formgivna och rättstavade, vilket annars brukar vara ett ganska enkelt sätt att avslöja bluff-sms. Trots det fattade mannen misstankar och ringde DHL, som ser allvarligt på bedrägeriförsöket. 

Ylva Klingvall, kommunikationschef på DHL Freight Sverige, säger att tillvägagångssättet tyvärr förekommer av och till, och att man dagligen arbetar förebyggande för att stoppa bedrägerier av denna typ. 
– Vi arbetar med att skapa medvetenhet och informera våra kunder på vår webbplats och via kundservice om att det förekommer sådan här typ av brottslighet. Var vaksam när något meddelande dyker upp med misstänkt brottsligt syfte, säger hon till Avesta tidning.
– Om man är osäker på om meddelandet kommer från DHL ska man kontakta vår kundservice på 0771-345 345 för verifiering av meddelandet. Klicka inte på några länkar och betala ingenting.

Läs mer om: DHL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078