23948sdkhjf

Scan global logistics vill ut på köparstråt

Intresserade av både europeiska och utomeuropeiska företag.

Danskbaserade transport- och logistikverksamheten Scan global logistics har filialer över hela världen, och nu vill de växa ytterligare.  

Det säger Scan global logistics-gruppens administrerande chef Allan Melgaard och ekonomichef Claes Brønsgaard Pedersen till Transportnets danska systertidning Transportmagasinet.

– Vi övertog Pioneer international logistics i Australien i början av året,  och under coronakrisen har vi öppnat kontor i Prag och Tyskland. Ännu en filial i Tjeckien är på tapeten, liksom ytterligare ett europeiskt kontor, säger Allan Melgaard.

Det är alltså full fart på uppköpsmaskineriet, mitt i brinnande kris. Men krisen har påverkat planerna:

– Vi har solida och intressanta förvärv i kikaren, men i och med att vi inte kan träffas rent fysiskt och diskutera måste vi avvakta lite tills allt blir normalt igen. Det är viktigt för oss att träffa ledningsgrupperna i de verksamheter vi är intresserade av. Men så fort det blir möjligt kommer vi att ge oss ut på köparstråt. 

–Det finns ett par länder utanför Europa och ett par inom Europa, där vi skulle vilja dra igång verksamhet. Men det viktigaste är att vi hittar rätt bolag att förvärva, snarare än att köpa på måfå. 

Översättning: Nella Bergström

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078