23948sdkhjf

Åkare misshandlad av Hells angels-medlem

Långvarig konflikt och konkurrens mellan två åkerier kan ligga bakom dådet.

Hela Hälsingland rapporterar i dag om Michael Andreén från Hudiksvall, som klev ut ur sin lastbil och blev attackerad och misshandlad av två personer. Nu utreds händelsen av polis. En av de misstänkta gärningsmännen har starka kopplingar till Hells angels.

Den 18 juli skulle Michael Andreén, som driver eget bolag inom åkeribranschen, köra till norra Norge med livsmedel. I Svartbyn, Överkalix, stannade han för att vila på Nilles bar & camping. 

När han vaknade nästa dag och gick ur hytten blev han attackerad av två män, varav en är medlem i Hells angels. Den mannen driver också åkeri och han och MIchael har tidigare varit oense då de konkurrerar med varandra om kunderna.

– Jag kände igenom dem direkt, säger Michael Andreén, som blev misshandlad och svimmade. När han återfick medvetandet ringde han polisen som kom dit direkt och kunde gripa männen.

Trots att det var lunchtid och att det fanns andra gäster på restaurangen fanns det inga vittnen till misshandeln.

– Det var fullt med gäster där. Men när man ser vad det står på västarna är det inte så många som vill vittna, konstaterar Michael Andreén i Hela Hälsingland.

Mc-mannens advokat Magnus Söderlind kommenterar fallet så här: 
Brottet anser jag är av normalgraden. Jag kan svårligen se att det skulle kunna bedömas som grovt. Och den här händelsen har ingen koppling till Hells angels som organisation. Det handlar om en konflikt kring åkeriverksamhet. Det här är personer som sysslar med konkurrerande verksamheter och som inte gillar varandra.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094