23948sdkhjf

Piteå får YH-utbildning inom transportledning och logistik

"Kompetensen behövs här uppe i norr".

Regeringen har givit extrapengar till yrkeshögskolan, framför allt för utbildningar inom branscher där efterfrågan på arbetskraft är stor och prognosen att få jobb efter examen är goda. Ett av resultaten är att Piteå nu får nya utbildningsplatser inom transportledning och logistik.

Som följd av ett samarbete mellan Piteå kommuns vuxenutbildning och Yrgo, högre yrkesutbildning Göteborg, kan studerande i Piteå läsa den 1,5 år långa utbildningen logistik och transportledning med start i höst.

– Kompetensen behövs i norr och vi har sen tidigare inlett en dialog med Yrgo om att samarbeta kring yrkeshögskoleutbildningarda. Så detta blev ett ypperligt tillfälle att med kort varsel rigga för att förlägga en studiegrupp här i Piteå, säger Karin Gebing, utbildningsutvecklare.

– På Yrgo har vi bedrivit transportutbildningar i ca 20 år och vi samarbetar tätt ihop med branschen för att kunna ge de studerande precis den kompetens som efterfrågas. Det innebär att i stort sett alla får jobb efter examen, säger Karin Omsén, rektor på Yrgo.

Utbildningen är 1,5 år och omfattar 300 YH-poäng. Utbildningen har sitt säte i Göteborg där det finns 35 utbildningsplatser. De studerande i Piteå deltar i undervisningen tillsammans med Göteborgsstudenterna med hjälp av digital teknik.

Utbildningen startar 31 augusti och ansökan är öppen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078