23948sdkhjf

Kryddjätten har fått smak för Kungsbacka

Paulig bygger ut sitt lager och förlänger hyresavtalet.

Livsmedelsföretaget Paulig, som bland annat äger varumärkena Santa Maria, Risenta och Paulig, ska utöka och utveckla sitt distributionscenter i Kungsbacka med 5 000 kvadratmeter till över 38 000 kvadratmeter. Samtidigt förlängs hyresavtalet med fastighetsägaren och förvaltaren Wilfast i tio år. 
– Vi är naturligtvis väldigt glada och stolta över att ha fått ett fortsatt förtroende från en så stor, stabil och långsiktig hyresgäst som Paulig, säger Ulf Holmberg, fastighetsförvaltare på Wilfast.

– Paulig är en professionell och noggrann hyresgäst som ställer höga krav på sina lokaler, vad gäller funktionalitet, trivsel och miljö. Jag känner mig väldigt nöjd med att vi har kunnat leva upp till de kraven på ett bra sätt.

Lagret skapas genom att den befintliga byggnaden byggs ihop med ytor intill, som har varit vakanta. Nu renoveras de och anpassas efter Pauligs behov. Totalt utökas ytan med 5 000 kvm. 

– Utöver det nya lagret bygger vi även personalutrymmen samt lokaler för produktion av kampanjmaterial som Paulig tillverkar i samarbete med Samhall. Dessutom uppförs fem nya lasthus och en helt ny isolerad karantänbyggnad med en avjoniseringsanläggning som bland annat används för förvaring av råvaror och kryddor, säger Ulf Holmberg.

På fastigheten finns även en byggrätt om 6 000 kvadratmeter, som kan användas framöver för verksamheten i Kungsbacka. 

– Vi satsar på ytterligare internationell tillväxt och i den resan är vårt distributionscenter i Kungsbacka självklart centralt. Läget möjliggör effektiva utleveranser till våra marknader, inte bara i Sverige utan i hela Europa, säger Henrik Samuelson, Paulig Scandinavia & central Europe.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078