23948sdkhjf

DSV bygger Europas största logistikcenter

Miljardsatsning i danska Horsens.

Transportnets danska systertidning Transportmagasinet skriver att DSV nu bygger ett logistikcenter på ett 700 000 kvm stort område i danska Horsens. Här ska finnas 50 000 kvm distributionshallar och 18 000 kvm kontor, samt omkring 260 000 kvm logistikytor.

Anledningen är att dagens lokaler inte kommer att räcka med DSVs förväntade tillväxt. Dessutom vill DSV samla lager och terminaler på ett bättre sätt, och då behövs större ytor. 

– Horsens är en strategiskt viktig knutpunkt mellan Norden och Europa, och vi har rmånga medarbetare här som vi gärna vill behålla. På det här sättet kan vi behålla vår koppling till staden, säger Simon H. Galsgaard på DSV road Danmark.

Bygget blir Danmarks största logistikcenter, och dessutom Europas största med bara en ägare. 

– Det är det största bygge vi har uppfört och vi glädjer oss över de stora möjligheter det ger oss. Här ska vi satsa på hög grad av automatisering, som garanterar snabb och effektiv hantering av stora godsvolymer, säger Simon H. Galsgaard.

Som en del i avtalet kommer kommunen att anlägga en ny tillfart, där den tunga trafiken till logistikcentret ska gå. På så vis blir anslutningen till E45 lättare att nå.

Den nya anläggningen kostar cirka två miljarder danska kronor.  

Läs mer om: DSV
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094