23948sdkhjf

Biltema väljer DB Schenker - och kanske vet vi nu vem som blir ny vd

Efter noggrann analys står det klart att DB Schenker blir Biltemas globala transportpartner – och det ryktas om vem som tar över vd-stolen i Schenker.

Ny uppdatering:

Nu är ryktet bekräftat, se här. 

Uppdatering: 
Precis när denna nyhet skrivs nås Transportnet av ryktet att vd Mats Grundius ersätts av Magnus Strand, i dag landtransportchef inom Schenker Sverige. Detta är dock inte bekräftat av Schenker. Vi återkommer i frågan! 

Biltema har analyserat potentiella samarbetspartners och kommit fram till att DB Schenker ska vara deras transportpartner. Dotterbolaget Deutsche bahn förser då Biltema med global transportservice, vilket ger effektivare och mer miljövänliga transporter som dessutom minskar Biltemas kostnader för sjöfrakt med 50% procent. 

­– Allt är upplagt för ett starkt och produktivt samarbete, säger Knut R. Svenningsen, koncernchef för Biltema.

– För att vi ska kunna fortsätta att växa och utvecklas behöver vi ha samarbetspartners med moderna system och digitala lösningar och som har möjlighet att tillhandahålla den volym av distribution som vi är i behov av, vilket DB Schenker har. De möter också våra krav på utrymmesoptimering vid transport, vilket i sin tur även minskar vår miljöpåverkan. Vi är säkra på att vår nya samarbetspartner har både kompetensen och engagemanget som krävs för att vi ska nå våra mål.

– Vi är stolta över att vara ansvariga för Biltemas globala transporter, säger Mats Grundius, avgående vd på Schenker i Sverige, Danmark och Island.
– Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete där vi tillsammans kan fortsätta utveckla logistiken och därigenom minska miljöpåverkan. I samverkan med Biltema ska vi fokusera på digitala lösningar och kontinuerligt utveckla vår del av Biltemas distributionskedja.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062