23948sdkhjf

Ny tullstation invigd

Gränsen mellan Norge och Sverige ska bevakas från modern tullstation.

Nu öppnar en ny tullstation i värmländska Hån, mellan Töcksfors och den svensk-norska gränsen. Det är Sveriges modernaste tullstation som kommer att bidra till effektivare kontroll och hantering av varor vid gränsen.

Den nya tullstationen ligger i direkt anslutning till trafikflödet mellan länderna. 

– Den ligger bättre till vilket innebär att det blir lättare för företagen att göra rätt för sig och den nya tullstationen blir ett stort lyft för personalen, säger Roger Nilsson, gruppchef vid Tullverket i Hån.

Viktiga krav vid bygget var god arbetsmiljö för personalen samt minskad miljöpåverkan. Den nya tullstationen har moderna uppställningsplatser för lastbilar, en bra kontrollplats, stor kontrollhall med röntgen och nya kontorslokaler. 

– Det känns bra att en ny tullstation är färdig och i drift. Den har hög funktionalitet där vi kan göra fler och mer effektiva tullkontroller och säkra tullhanteringen av handelsflödet vid den viktiga gränsen mot Norge. Det är helt i linje med Tullverkets satsning på att stärka gränsskyddet och på sikt automatisera klareringen, säger Jan Tamm, chef för administrationsavdelningen på Tullverket.

Anläggningen är cirka 2 200 kvadratmeter och ligger cirka 500 meter från gränsen mot Norge vilket underlättar samarbetet med det norska tollvesenet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109