23948sdkhjf

Brings första el-lastbil levereras

El-lastbilar ska köras i Stockholm och inom några år ska hela flottan bytas ut.

Denna vecka levererar Inzile den första el-lastbilen till Bring, att köras i Stockholm.

Bilen är det första resultatet av samarbetet mellan den svenska tillverkaren av klimatneutrala lastbilar Inzile och Bring. Bring är en del av norska posten som äger fem procent av Inzile, har hittills beställt fem lastbilar.

– Samtliga Brings fordon och fastigheter kommer att vara klimatneutrala år 2025. Det är ett ambitiöst mål och en av de stora utmaningarna är att få tag på eldrivna bilar. Vårt samarbete med och ägande i Inzile säkerställer vår tillgång till elfordon. Tillsammans kommer vi att utveckla fordon som passar oss och våra kunder och som inte påverkar klimatet och stadsmiljön, säger vd Thomas Tscherning på Bring.

Lastbilarna kommer att användas lokalt för lätta hemleveranser, framför allt i  Stockholmsregionen och framöver även på andra håll i landet. 

– Vi på Inzile är nöjda med samarbetet med Bring. Det gör att vi kan utveckla elbilarna i samarbete med en professionell operatör. På det sättet kan vi vara mer säkra på att vi kommer att nå ut på marknaden, säger Ragnar Åhgren, vd för Inzile.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063