23948sdkhjf

Paketlogistik tar över populära leveranser

Stadsleveransen i Göteborg ska nu drivas av privata intressen.

Göteborgs populära och framgångsrika logistiksystem Stadsleveransen, ska nu tas över av det privata näringslivet.  Företaget Paketlogistik, som varit med ända sedan 2014, blir ny huvudman för systemet med små eldrivna fordon som lämnar och hämtar paket hos hundratals butiker och kontor i Göteborgs innerstad.

Stadsleveransen går ut på att små elfordon levererar paket till stadens handlare, i stället för att stora, oftast dieseldrivna lastbilar kör in på de ofta trånga gatorna. Lastbilarna lämnar och hämtar godset på en samlastningsterminal i Gullbergsvass. Där hämtar de små eldrivna fordonen, med små lastvagnar bakom sig, godset och kör det till slutdestinationen. Resultatet blir mindre trängsel, mindre buller, bättre luft och säkrare och tryggare gator och platser.

Initiativtagare till projektet, som har pågått sedan 2012, var trafikkontoret Göteborgs Stad i samarbete med Innerstaden Göteborg, ett centrumledningsbolag med drygt 500 medlemsföretag.

– Göteborg var tidigt ute med att introducera en hållbar lösning för varutransporter som en del i arbetet med att skapa en attraktiv och välkomnande miljö i stadskärnan. Vi är glada att en privat aktör nu tar Stadsleveransen vidare, säger Lena Dalerup, vd för Innerstaden Göteborg.

Från 1 juli tar företaget Paketlogistik över huvudmannaskapet för Stadsleveransen från Innerstaden Göteborg. Kunden Postnord fortsätter använda Stadsleveransen för distribution av paket innanför Vallgraven.

– Vi hoppas att fler åkerier vill ansluta sig. Grundtanken med detta system är ju att skapa en trevligare och tryggare innerstad för medborgarna, säger Marcus Petersson som äger och driver Paketlogistik.

    Kommentera en artikel
    Meddela redaktionen
    Utvalda artiklar

    Sänd till en kollega

    0.08