23948sdkhjf

Logicenters och Postnord Finland tecknar avtal

Logicenters bygger logistikfastighet åt Postnord i Pirkkala.

Logicenters fortsätter utveckla och stärka sin närvaro på strategiska platser för logistik i Norden. 

De och Postnord Oy i Finland har signerat ett hyresavtal, som innefattar utvecklandet av en 4 600 kvm stor postterminal i Kurikantie, Pirkkala. Postterminalen som beräknas stå redo för inflytt i början av nästa år kan senare byggas ut med ytterligare 2 000 kvm. Logicenters planerar dessutom att utveckla ytterligare ett lager på tomten om 7 000 kvm.

– Det känns mycket roligt att ett så etablerat bolag som Postnord Oy väljer att flytta in i vår kommande terminalbyggnad i Finland. Avtalet utgör ett spännande uppdrag där Logicenters med sin samlade kompentens får möjlighet att utveckla en modern anläggning med hög miljöprestanda i form av bland annat uppvärmning med jordvärme och solceller, säger Matthias Kettelhoit, vd på Logicenters.

– Vi förnyar vårt logistiknätverk för att kunna leverera snabbare och mer ansvarsfullt till hela Finland. Med denna lösning kommer vi att stärka vår konkurrenskraft och den rörlighet som krävs för att arbeta i en ständigt föränderlig logistikmarknad, säger Jani Ståhlhammar, operativ chef på Postnord Oy i Finland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.096