23948sdkhjf

Netrail utrustar Södras timmervagnar

109 inhyrda tågvagnar ska anpassas efter Södras behov.

Netrail har av Hector rail fått uppdraget att montera lastsäkringsutrustning på 109 timmervagnar som skall gå i trafik för Södra skogsägarna.

Hector rail har Södras uppdrag att under fem år köra alla timmertransporter med järnväg till bruken i södra Sverige, med trafikstart den 13 december. För att kara uppdraget har Hector rail hyrt sammanlagt 109 sextiofots containervagnar från Europas största vagnuthyrningsföretag, VTG. Nu måste vagnarna förses med timmer- och stödbankar, ändgavlar och stålplåtar som skyddar bromsutrustning och hjulaxlarna. Där kommer Netrail in i bilden. 

Arbetet med utrustningen till vagnarna görs i Gåsebäck i Jernhusens tidigare godsvagnsverkstad som varit stängd de senaste åren. Utrustningen kommer paketvis till verkstaden där sammanlagt sex vagnar kan vara inne i montagehallen vid samma tillfälle. På Netrails spårområde i södra Helsingborg ställs vagnarna upp i väntan på att tas i bruk.

– Vi är glada att ha fått förtroendet, säger Peter Bjerager, vd på Netrail. Nyanställningar har gjorts och mer personal kommer att behöva rekryteras.
Arbetet startar den 15 augusti och alla 109 vagnarna skall vara utrustade och klara inför tidtabellskiftet i december, då Hector rail tar över alla timmertransporter från nuvarande operatör.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111