23948sdkhjf

Tempcon group köper Fiskhamnens åkeri

Strukturaffär inom temperaturkontrollerad logistik.

Fiskhamnens åkeri AB, som har bedrivit verksamhet i Fiskhamnen i Göteborg sedan 1958, har förvärvats av Tempcon group.

Verksamheten i Fiskhamnens åkeri drivs oförändrat vidare i den nya bolaget under ledning av de tidigare ägarna i tredje generationen med Jimmy Hellberg i spetsen.

– Att bli en del av Tempcon group känns stimulerande inför framtiden. Genom detta kan vi erbjuda våra befintliga kunder en ännu bättre service som nu täcker hela riket samtidigt som vi tryggar utvecklingen av vår verksamhet, säger Jimmy Hellberg, vd på Fiskhamnens åkeri.

Fiskhamnens åkeri har en omsättning på cirka 70 miljoner kronor, cirka 45 anställda och en fordonspark om 29 ekipage. Bolaget är inriktat på tempererad logistik med terminaler både i Göteborg och Stockholm för kylt och fryst gods såväl som torrt. Därutöver har man en väl utvecklad distributionstrafik i båda städerna och ett linjenät som framförallt fokuserar på norra Götaland, Skåne och Mälardalen.

Genom förvärvet stärker Tempconkoncernen sin position i Göteborg ytterligare efter förvärvet av B Andersson & Co åkeri tidigare i år.

– Fiskhamnens åkeri känns som ett naturligt nästa steg på vår väg mot att bli den ledande leverantören av temperaturkontrollerad logistik i Norden, säger Christian Hallberg, koncernchef för Tempcon group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125