23948sdkhjf

250 varslas på Martin & Serveras lager

Minskad efterfrågan på hotell och restaurang drabbar storköksleverantören.

Många lager och logistikcentraler har sett starkt ökad efterfrågan under coronakrisen, och många har nyanställt. Men det finns lager som inte går lika bra, som Martin & Servera, som levererar till restauranger. Eftersom besöksnäringen och restaurangbesöken har gått ner så kraftigt tvingas de nu varsla personal vid sina fyra lager i Umeå, Norrköping, Enköping och Halmstad.

– Coronasituationen har drabbat restaurangbranschen och dess leverantörer hårt. Vikande försäljningsvolymer gör att vi tvingas ta en del svåra beslut som handlar om att säkra företagets framtid – och att trygga så många jobb som möjligt, säger Stefan Bergström Hedmark, vd för Martin & Servera logistik.

Företaget varslar nu personal inom lagerverksamheterna i Umeå, Enköping, Norrköping och Halmstad. Totalt handlar det om 250 tjänster (Umeå 30 tjänster, Enköping 45 tjänster, Norrköping 97 tjänster och Halmstad 78 tjänster), samtliga inom lager och produktion.

Antalet uppsägningar behöver dock inte bli lika många som antalet varslade.

– Utsikterna framåt är osäkra och varslet skapar beredskap om vi får en mer långvarig situation med lägre volymer, säger Liv Forhaug, koncernchef Martin & Servera-gruppen.

– Vi vet att marknaden kommer att vända uppåt igen. Vi vill alla se en levande restaurang- och besöksnäring i Sverige när den här krisen har klingat av, säger Liv Forhaug.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095