23948sdkhjf

Öresundsregionens nya hamnterminal skjuts upp

Situation för terminalen är alltför osäker i och med viruset.

Copenhagen Malmö port skulle ha byggt en ny kryssningsterminal på Oceankaj i Köpenhamn, men på grund av kraftigt förändrade resvanor i och med corona är hela satsningen osäker och oförutsägbar. Planerna skjuts därför upp på obestämd tid.

Det är naturligtvis otroligt beklagligt att investeringen i en ny kryssningsterminal skjuts upp. Fram till för några månader sedan befann vi oss i ett sunt 2020 med ett rekordstort antal kryssningsanlöp, nästan en miljon gäster skulle ha kommit till Köpenhamn. Med coronakrisens intåg stannade plötsligt den globala tillväxten av – även i Köpenhamn, där prognoserna pekar mot att hela säsongen 2020 ställs in, följt av en viss osäkerhet det närmsta året. Den nya terminalen skulle bekräfta Köpenhamns position som hubb för kryssningsturismen i norra Europa, men nu måste vi vänta på att situationen vänder och att vi återigen kan fokusera på att utveckla en hållbar kryssningsturism till nytta för hela regionen, säger Barbara Scheel Agersnap, vd för Copenhagen Malmö port, i ett pressmeddelande.

När kryssningsutvecklingen blir tydligare kommer CMP att ta ställning till när processen för en ny kryssningsterminal kan sättas igång på nytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063