23948sdkhjf

Enklare tullhantering i hamnen

Hallands hamnar får effektivare tullhantering med automatiserade processer.

Hallands hamnar, en av Sveriges tio största hamnar, jobbar med att förenkla och automatisera sina tullprocesser, och har nu satsat på tullhanteringslösningen GCT (Global customs and transport) från Descartes.

Lösningen gör att hamnen elektroniskt kan ta emot och hantera tulldokument. Man kan också generera export- och importdokumentation i en automatiserad och integrerad process, vilket ökar effektiviteten.

– Vi ser hela tiden över vårt sätt att arbeta och vilka verktyg vi använder för att bli smartare och mer effektiva. Med GCT-lösningen kan vi på ett betydligt enklare sätt att kunna sköta vår tullhantering och våra kontakter med olika speditörer, säger Henrik Nanfeldt, operativ chef på Hallands hamnar.

– Vår tullhanteringslösning är främst riktad till företag med höga krav på en effektiv tull- och transporthantering, och Hallands hamnar är ett sådant företag. Vi tror de kommer att få stor nytta av plattformen då vi av erfarenhet vet att den hjälper till att reducera våra kunders kostnader och slimma deras processer. Vi ser fram emot att få följa deras resa mot en smartare och mer automatiserad tullhantering, säger Martin Jeppsson, tullexpert och produktchef på Descartes.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094