23948sdkhjf

Möbeljätten satsar på eget lager

Nystartat lagerbolag ska hjälpa Mio mot toppen.

Möbelföretaget Mio, som växer kraftigt, driver sedan den första maj sina lager i egen regi. Verksamheten bedrivs i det egna helägda bolaget Mio logistik, grundat 2019. All lagerpersonal, omkring 35 fast anställda och runt 20 extraanställda, kommer att vara anställd av det nystartade företaget. 

Mio har sedan tidigare investerat i system och fastigheter, bland annat köpte bolaget 2018 en ny fastighet och en lagertomt, för att nu även överta lagerdriften i egen regi. 

– Nu har vi skapat oss rätt förutsättningar för att möta dagens och morgondagens förväntningar på effektivitet och attraktivitet. Övertagandet av lagerdriften är en viktig pusselbit i vår gemensamma vision att utveckla Mio till Sveriges destination för möbler och inredning, säger vd Björn Lindblad i ett pressmeddelande.

Mio vill på allvar ta upp kampen med Ikea, målet är att bli störst i Sverige på möbler och inredning redan till år 2022. Och man tycks vara på väg: 2013 blev Mio störst på soffor i Sverige och 2017 blev man störst på sängar. Nu återstår bara resten. 

Läs mer om: Mio
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093