23948sdkhjf

Lastbilschaufför stoppade bildåre - hyllas av polisen

Blockerade vägen när privatbil försökte smita från polisen.

En lastbilschaufför från Tommy Nordbergh åkeri, som ingår i Tempcon, hamnade i hetluften på E6:an häromdagen. Polisen försökte stoppa föraren av en oskattad bil, som vägrade stanna. Polisbilen körde om och lade sig framför bilen för att stoppa den, men föraren körde i stället in i polisbilen bakifrån. När polisen till slut hade lyckats stoppa fordonet gick en av poliserna ur bilen för att kontrollera föraren, men då började denne backa för att komma undan. 

Precis bakom hade lastbilen från Tempcon stannat, och uppfattade att polisen tecknade åt honom att blockera vägen för smitaren. Det gjorde han, och smitaren kom ingenstans, samtidigt som lastbilen skyddade polisen från andra fordon på motorvägen. 

Polisen kunde gripa föraren som nu misstänks för en hel rad brott:
drog- och alkoholrattfylleri, grov olovlig körning, narkotikabrott vad gäller innehav såväl som eget bruk samt underlåtenhet att lyda polismans tecken i trafiken

På sin Facebooksida skriver Polisen Väst "…stort tack till lastbilschauffören som gav arbetsro åt kollegan under några kritiska och farliga minuter".

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094