23948sdkhjf

Ministern besökte Trelleborgs hamn

Försiktigt positivt läge inför sommaren.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth besöker just nu ett antal hamnar i Sverige – även om besöken är digitala på grund av viruset. I går besökte han Trelleborgs hamn för att höra hur det har gått för hamnen under krisen. 

– Det är viktigt att se till att sjöfarten och hamnarna står starka efter corona, när den gröna återstarten av samhället behöver göras, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Under sitt besök fick han höra att hamnen har klarat sig ganska bra, trots krisen. Trelleborgs hamns vd Jörgen Nilsson berättade att volymerna och resultatet under första kvartalet såg mycket bra ut. I april tappade sedan Trelleborgs hamn 17 procent i godsvolym men Jörgen Nilsson är försiktigt optimistisk till att det ska bli bättre nu i maj. Intermodal järnvägstrafik ökade med 46 % under de första fyra månaderna 2020 jämfört med samma period 2019, vilket är mycket glädjande.
Hamnen fortsätter med sina investeringar och utbyggnadsplanerna fortgår som planerat.

Jörgen Nilsson berättade vidare att det sedan januari i år finns kontrollplats och skyltar i hamnen så att polisen ska kunna utföra nykterhetskontroller utan att påverka trafikflödet. Hittills har drygt 2 500 kontroller genomförts och glädjande nog har ingen varit alkolholpåverkad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109