23948sdkhjf

"Min pojkdröm har gått i uppfyllelse"

Morgan började köra lastbil som 65-åring via Veterankraft, ett bemanningsföretag inriktat på äldre. De får dagligen förfrågningar från företag som har brist på CE-chaufförer. 

– Chaufförer efterfrågas alltid, och vi ser absolut ökad efterfrågan den senaste tiden. Internethandeln går ju uppåt under Corona-pandemin, så åkeriföretagen har fortsatt jobb, men de hittar inte så lätt chaufförer med rätt behörighet. Vi har många veteraner som har rätt kompetens, och är väldigt glada att kunna bidra till en bransch som skriker efter folk, säger Peter Nisser, platschef på Veterankraft i Jönköping. 

En av dem som nu kör lastbil är Morgan Thorell. Efter att ha jobbat inom metall- och byggindustrin som bland annat produktions- och byggledare började han vid 65 års ålder köra lastbil på uppdrag av Veterankraft. 

– Jag har arbetat för Veterankraft och kört lastbil i två år nu. Jag arbetar nästintill fullt och kör mellan 25 och 50 mil per dag, men sover alltid hemma. Det är förbaskat kul att göra detta och min pojkdröm blev verkligen uppfylld när jag fick börja köra lastbil vid 65-års ålder. Min fru driver eget som frisör och kommer att arbeta tills hon är 70 år. Hon tyckte att jag också skulle sysselsätta mig på dagarna och det har jag aldrig ångrat. De sociala kontakterna är jätteroliga och jag träffar så många glada och trevliga människor.  

Veterankraft är ett tjänste- och bemanningsföretag där privatkunder och företag kan anlita erfarna veteraner som vill fortsätta arbeta efter pensionen. Bolaget har 35 kontor, 40 anställda och 17 000 veteraner. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094