23948sdkhjf

DHL levererar med bank-ID

Nya leveranssätt ska möta kundernas efterfrågan.

DHL inför nya alternativ till hemleverans, som att hämta ut paket med hjälp av Bank-ID.
– Trygghet för våra medarbetare, ombud och kunder är av största vikt för oss. Att kunna införa dessa lösningar som underlättar för alla parter känns väldigt bra, säger Jonas Lindell, vd på DHL e-commerce solution.

Nu behöver kunden inte räcka över sin legitimation för identifiering när hen ska hämta ut ett paket. Via en länk i leveransbekräftelsen kan mottagaren i stället välja att identifiera sig med mobilt Bank-ID.

– Vi har närmare 100 000 sändningar som delas ut via våra ombud dagligen och vi hoppas att åtgärden att inte behöva skicka legitimationen underlättar för alla inblandade, säger Jonas Lindell.

– Som en följd av att e-handeln fortsätter att öka märker vi också ökad efterfrågan av hemleverans och kommer därför att införa en ny tjänst av hemleverans för mindre e-handelspaket. Vi planerar att testköra tjänsten tillsammans med en e-handlare i Göteborg innan vi går ut på bred front i hela Sverige.

DHL:s lösning Urb-it, som beställs via appen Mina paket, är också en lösning för kunder i Stockholm och Göteborg som inte vill hämta ut sitt paket själv. Urb-it:s kurirer hämtar paketet från ombud och levererar det till fots eller via cykel.

Läs mer om: DHL
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.114