23948sdkhjf

Bygghandeln som kör fossilfritt

Derome ska vara klimatneutrala senast 2030 och fossilfria transporter är en viktig del för att nå målet. Bygghandeln i Ytterby är den senaste anläggningen med helt fossilfria transporter.

– Transporter är en av våra största klimatbovar, för oss är det därför självklart att vi ska göra stora satsningar för att minska vår klimatpåverkan på det området, säger Johan Winroth, vd Derome bygg & industri AB.

En stor del av Deromes erbjudande handlar om logistik för att förenkla kundernas vardag. Koncernens eget åkeri med ett 60-tal lastbilar är givetvis en betydande del i erbjudandet. Men här finns även stora möjligheter att minska utsläppen och det görs kontinuerligt insatser för att hela fordonsflottan ska vara fossilfri.

Redan i dag drivs cirka hälften av Deromes fordon med fossilfritt bränsle och sedan tidigare har anläggningarna i Tanumshede, Landskrona och Mölndal helt fossilfria transporter.

– Vi jobbar målmedvetet med det här och det känns verkligen bra att lägga ännu en anläggning till listan för fossilfria anläggningar, säger Johan Winroth.

– På det här sättet är kunderna garanterade en fossilfri leverans när de beställer varor från Derome i Ytterby.

Derome i Tanumshede, Landskrona och Mölndal har sedan tidigare helt fossilfria transporter. Flera av bilarna går i skift vilket betyder att miljöpåverkan minskar avsevärt bara genom att några av bilarna byts ut.

Derome är med i ett flertal innovationsprojekt för att mer hållbart byggande och gör stora satsningar på industriellt byggande i trä. Just industriellt byggande i trä var något som regeringen lyfte fram som en viktig åtgärd när de lade fram sin klimatpolitiska handlingsplan för att nå klimatmålen.

– Vi vill bidra till en bättre miljö, så att kommande generationer får samma möjligheter som vår egen, säger Anna Ryberg, hållbarhetschef Derome.

– Vi har även ambitionen att bygga Sveriges första klimatneutrala bostadsområde och minska koldioxidavtrycket i hela kedjan från skog till färdigt hus.

Derome är Sveriges största familjeägda träindustri, med förädling av virke i egna sågverk. Trä genomsyrar hela verksamheten och trä är som bekant ett av de mest hållbara byggmaterialen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109