23948sdkhjf

SBB:s vd Ilija Batljan anhållen

llija Batljan anhålls för brott mot marknadsmissbrukslagen.


Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, skriver följande i ett pressmeddelande:

"SBB har informerats av Ekobrottsmyndigheten att bolagets verkställande direktör och grundare Ilija Batljan, i dag har anhållits för påstått brott mot marknadsmissbrukslagen. Bolaget har i nuläget ingen ytterligare information att tillgå och vet inte vilket bolag eller värdepapper som avses.
Under Ilija Batljans frånvaro kommer SBB.s vice vd Krister Karlsson att agera som tillförordnad verkställande direktör för SBB."

SBB äger samhällsfastigheter i Norden samt hyreslägenheter på tillväxtorter i Sverige och har som grundidé att äga och förvalta långsiktigt.

SBB tilldelades pris som Årets fastighetsbolag vid Fastighetsgalan 2018. 

Bolagets aktie störtdök efter beskedet, skriver Fastighetsnytt, och backade som mest med över 40 procent. 
Ekobrottsmyndigheten bekräftar för samma tidning att Batljan har anhållits men vill inte ge några ytterligare kommentarer kring vad anklagelserna består i. 
– Åklagaren har tills på fredag på sig att begära honom häktad, säger Niklas Ahlgren, pressansvarig på Ekobrottsmyndigheten till Fastighetsnytt.

I slutet av 2015 fick Ilija Batljan sparken från sin post som vice vd på Rikshem. Bakgrunden var att han initierat större fastighetsaffärer i eget bolag utan att informera styrelsen, skriver Fastighetsnytt. 
Inte långt därefter grundade Batljan SBB, som rekordsnabbt vuxit till ett av Stockholmsbörsens största fastighetsbolag. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062