23948sdkhjf

Åkerierna har klarat krisen bättre än väntat

Företagen tror på stabil sysselsättning framöver, enligt Sveriges åkeriföretags undersökning.

Bussföretagen går på knäna, fordonsverkstäderna kämpar febrilt, flyget har kraschat totalt och taxibranschen är en skugga av sitt forna jag. Men åkeribranschen klarar sig riktigt bra i coronans tidevarv.
Sveriges åkeriföretag har gjort en stor undersökning bland sina medlemmar. Den visar att företagen tror på stabil sysselsättning framöver och inga nämnvärda ökningar i varsel. Cirka hälften av företagen ser ett oförändrat transportmönster eller till och med en liten ökning. 

Storstadslänen börjar också tro på ett liv efter coronakrisen. Färre företag tror att de behöver säga upp personal och Stockholms län sticker ut särskilt där drygt tio procent tror på fler uppsägningar jämfört med 17 procent för en vecka sedan.
I Stockholm är det också flera som uppger att de har oförändrad mängd transporter, 50 procent jämfört med 40 procent förra veckan. 

– Åkerinäringen är verkligen samhällsviktig och det är befriande att kunna synliggöra att åkerierna fungerar när det verkligen gäller, säger Ulric Långberg, branschchef på Sveriges åkeriföretag, till Transportnet. 
–Vi får tacka Anders Tegnell för en sund strategi, som har räddat många företag och jobb, säger Mathias Olsson på Olssons åkeri i Skövde till Dagens industri. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078