23948sdkhjf

Logicenters nya anläggning: "Mer stål än i Eiffeltornet"

När Logicenters bygger åt Dagab behövs 8 000 ton stål.

Logicenters har beställt 8 000 ton stål från Ruukki building systems, för den fortsatta utvecklingen av det som ska bli en av Europas största logistikanläggningar, i Bålsta. Byggnaden ska bli omkring 125 000 kvm stor och utvecklas åt hyresgästen Dagab. Leveransen avser bland annat stålstomme, fasader och mellanväggar.

Det innebär att logistikanläggningen kommer att bestå av mer stål än Eiffeltornet.

– Det är roligt att utvecklingen av vår anläggning i Bålsta går som på räls. Att hitta ett företag som kan projektera och leverera den mängd stål vi behöver och med en tidplan som vår anläggning kräver var inte helt lätt. Det är därför glädjande att vi nu inlett ett samarbete med Ruukki building systems som möter våra högt uppsatta krav sett till såväl mängd som kvalitet på leveranserna, säger Eva Sterner, utvecklingschef på Logicenters.

Just nu pågår markarbeten och gjutning av betongfundament. Under sommaren kommer arbetet med stomme och fasader att påbörjas.

– På Ruukki är vi stolta över att få vara med och bidra till Logicenters ambitiösa logistikutveckling. Att samarbetet innebär en så pass stor leverans är givetvis en fjäder i hatten, säger Magnus Thelm på Ruukki building systems.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062