23948sdkhjf

Sjöräddningssällskapet samarbetar med Addsecure

Hela driften av larmsystemet för att snabbt få ut sjöräddare läggs nu hos Addsecure.

Sjöräddningssällskapet och Addsecure samarbetar sedan flera år. Addsecure har hjälpt frivilligorganisationen att bygga upp ett rikstäckande utalarmeringssystem, Telecall, för att snabbt och effektivt kalla in resurser som räddar liv längs Sveriges kuster och stora sjöar.

Nu utvidgas samarbetet och Sjöräddningssällskapet lägger den kompletta driften i en säker servermiljö hos Addsecure. Helhetslösningen består av säkrade servrar, robust kommunikationsutrustning och en privat molnbaserad VPN-uppkoppling till organisationens 72 sjöräddningsstationer runt om i Sverige.

– Det handlar om vår viktigaste infrastruktur, att skicka ut våra sjöräddare för livräddning. Sekunder kan vara avgörande och hög driftsäkerhet är ett måste. Det känns tryggt att kommunikationen är säkrad och övervakad dygnet runt, och att nätverken är skyddade, säger Adam Goll Rasmussen, räddningstjänstansvarig på Sjöräddningssällskapet.

– Vi är stolta över vårt långvariga samarbete och glada att även ha fått förtroendet att ansvara och säkra driften för Sjöräddningssällskapets viktiga och livräddande arbete. Våra lösningar är särskilt framtagna för samhällskritiska verksamheter som inte vill hantera den komplexa tekniken bakom säkrad kommunikation och drift, säger Magnus Hammarsten, vd på Addsecure.

Lösningen som driftsattes hos Sjöräddningssällskapet den 14 april, är en tjänst för säkrad kritisk kommunikation. Den fysiska anläggningen är säkerhetsklassad och använder flera behörighetsnivåer för tillgång till utrustning och applikationer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063