23948sdkhjf

Nanokristaller gör rent cykelstyret

Foodorabud kan nu använda Wheels elcyklar med självrengörande styre.

Som Transportnet kunde berätta i går, växer Foodora kraftigt som en följd av alltfler hemleveranser i spåren av viruset. För att tillgodose behovet av snabba leveranser samarbetar Foodora med Wheels.

Genom samarbetet får Foodoras anställda nu möjlighet att använda en cykel som har självrengörande styre.

Wheels har tillsammans med Nanoseptic utformat en cykel med självrengörande handtag och bromsar så att människors händer bara rör självrengörande ytor. Tekniken styrs av mineraliska nanokristaller som drivs av solljus för att skapa en oxidationsreaktion som kontinuerligt bryter ned organiska föroreningar på mikroskopisk nivå utan användning av vare sig gifter, tungmetaller eller farliga kemikalier.

– Våra inledande tester visar att matleveranser med elcykel varit väldigt effektiva och vi ser ett stort intresse bland våra kurirer. Därför är vi glada över att utöka vårt partnerskap med Wheels för att kunna erbjuda fler anställda möjligheten att köra elcykel. Tillägget med det självrengörande styret är ett perfekt komplement till vår kontaktlösa leveransservice, säger John Denbratt, logistikchef Foodora Sverige.

– Wheels tillhandahåller en unik tjänst för att hjälpa människor i Stockholm att klara de utmaningar de har i dag. Om man inte kan vara hemma är Wheels ett säkert färdmede, till skillnad från kollektivtrafik och samåkning i bil, som oftast betyder att man är närmare varandra än vad Folkhälsomyndighetens riktlinjer säger kring social distansering, säger Axel Lindnér, europachef Wheels.

Samarbetet har påbörjats och kurirer ges nu möjlighet att till ett reducerat pris hyra cyklar vecko- eller månadsvis.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062