23948sdkhjf

"Varuförsörjningen till Sverige fungerar väl"

Stockholms hamnar hanterar ökade godsmängder jämfört med mars 2019.

Den för Stockholmsregionen så viktiga varuförsörjningen via sjöfart och hamnar fungerar väl trots den svåra situation som råder på grund av coronapandemin. Godsmängderna i Stockholms hamnar ökade i mars jämfört med samma månad förra året.

 Nio av tio varor kommer till Sverige sjövägen. Det är med andra ord oerhört viktigt att godsflödet via landets hamnar fungerar även i kristider. Stockholms hamnar fungerar trots den svåra situationen mycket väl.

  Servicen i Stockholms hamnars hamnar pågår 24 timmar per dygn, årets alla dagar. Tack vare professionell och dedikerad personal erbjuder vi den service och de tjänster som våra kunder efterfrågar och säkrar godsflödet till och från Stockholmsregionen även under kristider, säger Thomas Andersson, vd Stockholms hamnar.

 Den totala godsmängden som fraktas via färjor ökade i mars med två procent jämfört med samma månad förra året. Det är framför allt transporterna till och från Finland, Polen och Estland som ökar.

  Färjetrafiken är hårt drabbad eftersom passagerartrafiken har så gott som upphört. För många av våra kunder bygger affären på en kombination av gods och passagerare. För samhället är det mycket viktigt att varuförsörjningen fungerar och då måste också färjetrafiken vara igång, säger Johan Wallén, marknads- och försälningschef Stockholms hamnar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078