23948sdkhjf

MAN återupptar fordonstillverkningen

Tyska fordonstillverkaren MAN planerar att återstarta buss- och lastbilsproduktionen efter en dryg månads stiltje.

MAN stoppade produktionen i mitten av mars i samband med den pågående coronapandemin, som medfört en kraftig nedgång i efterfrågan på kommersiella fordon. Nu startar produktionsanläggningarna för lastbilar och bussar igen, samtidigt som åtgärder vidtas för att säkerställa de anställdas säkerhet.

Efter ett produktionsstopp som varat i cirka sex veckor kommer MANs produktionsanläggningar gradvis att återuppta sin produktion med reducerad kapacitet från 27 april 2020. 

– De senaste veckorna har krishanteringsteamet arbetat intensivt med att se över åtgärderna som behövt vidtas för att kunna öppna våra anläggningar igen. En av de viktigaste utmaningarna har varit att säkerställa tillförlitlig leverans av delar från våra leverantörer samt organisering av våra egna arbetsprocesser för att skydda våra kollegor, samt åtgärder för att stimulera efterfrågan på kommersiella fordon, säger Joachim Drees, vd för MAN Truck & Bus. Han fortsätter:

– Våra leverantörer kommer från alla EU-länder - därför ber vi politikerna att stödja oss med en samordnad strategi på EU-nivå för att stimulera marknaden.

– MAN är ett starkt samhälle med levande värderingar. Vi håller ihop och jobbar som ett team för att komma ut ur denna situation starkare, säger Saki Stimoniaris, ordförande för Group works council.

MAN truck & bus kommer att fortsätta att upprätthålla servicenätverket för sinavarumärken för att hålla räddningsfordon, leveranskedjor och lokal kollektivtrafik igång. Detta gäller både egna serviceföretag och partnerföretag, så länge det är tillåtet av myndigheterna i respektive region.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078