23948sdkhjf

Läskjätten väljer teknikjätten

Coca-cola har valt Zetes i Norden för att effektivisera sin lagerstyrning.

Coca-colas lagerprocesser blir mer och mer automatiserade och i samband med ett uppgraderingsprojekt nyligen investerade man i utrustning som möter de nya kraven. Truckmonterade toughbook-terminaler finns nu i produktionsanläggningen för att effektivisera och anpassa hanteringen av inkommande gods, plock och packning av varor i syfte att minimera driftstörningar och minska felhantering på lagret. Det nya projektet möjliggör många processförbättringar. 

Projektet som tidigare utförts på flertal av Coca-colas produktionsanläggningar runt om Europa har medfört stora effektivitetsvinster vilket bland annat resulterat i en snabbare och säkrare leveransprocess. Ett exempel är anläggningen i Nederländerna, där man  implementerade ett skanningssystem, vilket reducerade tiden för lastning med sex minuter per lastbil samtidigt som man förbättrade säkerheten och minskade antalet fel.

Nu väljer Coca-cola Zetes som leverantör i Sverige för att få snabbare, säkrare och noggrannare lagerhantering.

– Vi kan tryggt hantera denna typ av internationella projekt, likväl som att vi kan jobba med de mindre bolagen, säger Håkan Hammar, landschef för Zetes i Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14