23948sdkhjf

Datumet klart för Elmia lastbil

Nu har Elmia lastbil tillkännagivit när nästa års mässa arrangeras. Det blir vid en lite oväntad tidpunkt, men branschen är nöjd.

Det är nu klart med nya mässdatum för Elmia lastbil. Redan den 2 ­– 5 juni 2021 möts nationella och internationella aktörer inom åkeri- och transportbranschen på Elmia i Jönköping.

Elmia lastbil har under flera år arrangerats i augusti månad. I och med pandemin och framflyttningen av Elmia lastbil 2020 är behovet av att utbyta erfarenheter och visa upp nyheter inom branschen stort.

– Elmia lastbil är en mycket viktig mötesplats för många av våra medlemmar. Vi tycker därför det är positivt att Elmia lastbil beslutat att arrangera mässan redan i början av juni 2021, säger Carina Jakobsson, vd Translink och ordförande för Lastfordonsgruppen som samlar svenska företag inom produktion av påbyggnader och efterfordon till lastbil.

Sedan flera år tillbaka är det stor brist på chaufförer inom åkerinäringen. Redan 2017 larmade Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd (TYA) om ett beräknat underskott på cirka 50 000 förare fram till 2027. Bristen på förare kan komma att accelerera när industri och handel ökar igen i kölvattnet av pandemin. Utöver förare saknas tekniker och mekaniker inom fordonsindustrin. Nära dialog med yrkesskolor har därför varit starkt vägledande i valet av datum för Elmia lastbil.

– Scania Sverige är mycket positiva till Elmia lastbils nya mässdatum. Det ger oss en chans att möta ungdomar på fordonsprogrammen innan de tar studenten för att presentera oss. Sedan är det också en härlig början på sommaren, att möta kunder och alla lastbilsentusiaster före semestertider. Vi kommer att ha fler intressanta nyheter att presentera, säger Jennifer Erdtman, marknads- och kommunikationschef på Scania Sverige.

– De nya datumen för Elmia lastbil är framtagna i nära diskussion med mässans samarbetspartners, branschens ledande leverantörer, påbyggnadsindustrin och yrkesskolorna. Vi sätter nu extra fokus på skolungdomarna, tredjeårselever som närmar sig studenten. Det finns stora möjligheter till arbete i en för samhället mycket viktig bransch med goda framtidsutsikter, säger Annika Brandin, projektledare för Elmia lastbil.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079