23948sdkhjf

UPS testar självkörande elfordon

UPS har tillsammans med det franska ingenjörsföretaget Gaussin påbörjat tester med självkörande, eldrivna fordon.

UPS skriver i ett pressmeddelande att tester med franska företaget Gaussins eldrivna fordon, så kallade shifters, har påbörjats i London. Fordonen är byggda för att flytta påhängsvagnar och containrar – både med förare vid ratten och helt autonomt.

Under den inledande fasen testas främst hållbarhet och lämplighet för UPS att använda shifters i det dagliga arbetet. UPS egna chaufförer kommer från förarhytten att utvärdera driften och effektiviteten hos fordonen. Nästa steg blir att inleda helt förarlösa tester senare i år.

– Testerna är en del av vårt arbete för att integrera fler eldrivna fordon i UPS globala nätverk. Gaussins teknik kommer att sänka bränslekostnader och i sin tur minska utsläppen. Det här är en möjlighet för oss att utvärdera den nya tekniken på hemmaplan, säger Juan Perez, UPS informations- och teknikchef.

Tekniken inkluderar, utöver det helt automatiska körläget samt ett manuellt körläge, en ny batteribytesteknik som gör det möjligt för fordonen att köra dag som natt då ett urladdat batteri snabbt kan bytas ut mot ett fulladdat. Dessutom kommer fordonen att vara utrustade med kameror, sensorer och algoritmer för att kontinuerligt förbättra säkerheten och effektiviteten i driften.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094