23948sdkhjf

Han driver mötesplatsen för chaufförer

Niclas Ström har startat Chaufförsportalen, där åkerier och chaufförer får färska branschnyheter och hjälp med att rekrytera personal. Vi ställde tre frågor till honom.

Hallå där, Niclas Ström på Chaufförsportalen! Berätta om portalen och vad du gör! 
– Jag bor i Hörby i Skåne och jobbar på en lastbilscentral. På fritiden driver jag en webbplats och en facebooksida som båda heter Chaufförsportalen. Portalen är dels en samlingsplats för alla möjliga branschnyheter, dels en rekryteringstjänst där man kan få hjälp att hitta kompetent personal. Vi förmedlar även utbildningar åt chaufförer och transportföretag via olika samarbetspartners.

Hur går rekryteringen till?
– Efter mina 15 år i branschen som transportledare och säljare inom väg-och järnvägstransporter har jag ett stort kontaktnät, och har ingått samarbeten med flera åkerier och lastbilscentraler. Genom det kan jag matcha arbetsgivare med arbetssökande. Jag erbjuder en prenumerationstjänst för transportföretag där fri rekrytering ingår, både för korta och långa uppdrag. Vi sköter rekryteringen och gör en noggrann koll av vem som passar på vilken tjänst, och så presenterar vi några kandidater för åkeriet. Skillnaden mellan mina tjänster och ett vanligt bemanningsföretag är att personalen jag förmedlar blir anställda av åkeriet, inte av mig. Vi har också höga kvalitetskrav, både på åkeriet och chaufförerna vi förmedlar. Vi erbjuder endast våra tjänster till företag som kan visa att de arbetar för lika arbetsvillkor genom kollektivavtal eller motsvarande, och vi rekommenderar inga chaufförer som känns oseriösa eller opålitliga.
Jag och mina samarbetspartners ordnar också fortbildning för chaufförer, till exempel Arbete på väg, YKB och ADR. Åkerierna får en kontaktperson i mig som sköter allt det praktiska och så kan de bara skicka hit sina chaufförer.

Vilka nyheter kan man hitta på din facebooksida? 
– Jag försöker göra ett svep hos stora nyhetsbrev och nyhetssidor, och så samlar jag allt som är av intresse för chaufförerna. Konkurser, ny teknik, vilotider, arbetsmiljöfrågor, nya fordon – allt som berör i vardagen finns där. Ibland tar chaufförer kontakt med mig och vill få hjälp med att hitta information om olika saker och då är jag behjälplig med det. Det är många läsare som är delaktiga i diskussioner och vi låter alla få säga sin åsikt. Ibland blir det hetlevrade diskussioner och då försöker vi träda in och kontaktar berörda personer. Vi tillåter inga personliga påhopp eller trakasserier.

Titta gärna in på Chaufförsportalen på Facebook eller https://chaufforsportalen.se/

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.221