23948sdkhjf

SLPs första projekt nu igång

Relativt nystartade logistikbolaget SLP bygger lager i Helsingborg, dit CC Höganäs ska flytta.

Swedish logistic property, SLP, äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri. Företaget startades i slutet av 2018 av Peter Strand, Mikael Hofmann, Greg Dingizian och Erik Selin. I mars förra året tillkom Christian Berglund och Nicklas Schmidt som delägare. Nu är företagets första nybygge i gång, i Helsingborg. 

Byggnaden blir ca 14 400 kvm och hyresgästerna CC Höganäs och JTI Ventures beräknas flytta in under mars och april 2021. CC Höganäs flyttar därmed från Ekeby till Helsingborg, en flytt som smygstartade under 2019 när delar av administrationen mellanflyttade till Råå i väntan på de nya lokalerna.

– Våra nya lokaler är en del av vår storsatsning mot framtiden där vi under året anställt fler säljare och mer personal. Det nya centrallagret ligger också bättre till ur en logistisk synpunkt med nära till Helsingborgs hamn, E6:an och E4:an. Dessutom ger de nya lagerlokalerna oss helt andra möjligheter med in- och utlastning samt lagerhållning, säger Max Råvik, vd på CC Höganäs.

För medarbetarna på JTI Ventures blir utmaningen under 2020 att fortsätta leverera produkter via e-handeln från de nuvarande för små lokalerna, samtidigt som bolaget växer kraftigt.

Fastigheten i Helsingborg kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad silver.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125