23948sdkhjf

Swecon möblerar om

Ny vd och en nyinrättad tjänst som marknadschef/affärsstrateg ska ta Swecon till nya höjder.

Swecon inför en ny nyckelfunktion på gruppnivå och utser ny vd för Swecon i Sverige.

Christer Söderberg tar den nya rollen som marknadschef och affärsstrateg i Swecongruppen. Huvudansvaret för funktionen blir att positionera Swecons varumärke och utveckla en framtida affärsstrategi i relation till den teknologiska utvecklingen och förändrade kundkrav.

Christer har arbetat 15 år i Swecon, först som marknadschef och de senaste nio åren som vd för det svenska bolaget. Under hans ledning har marknadspositionen stärkts och lönsamheten, medarbetar- och kundnöjdheten har ökat stadigt.

– Det har varit en fantastisk resa hittills och jag är verkligen tacksam över att fortsätta vara en del av Sweconteamet, med all passion och stolthet som följer med. Att med min erfarenhet och branschkunskap få vidareutveckla Swecons kunderbjudande och stärka positionen som drivande och ledande på Swecons marknader, är något jag verkligen ser fram emot, säger Christer.

42-årige Joakim Arndorw har utsetts till ny vd för Swecon anläggningsmaskiner. Han har de fyra senaste åren varit bolagets affärschef för service och reservdelar och framgångsrikt bidragit till Swecons utveckling i Sverige.
– Jag är motiverad och mycket glad över att få leda Swecon anläggningsmaskiner framöver. Tillsammans med alla kompetenta och engagerade medarbetare kommer mitt mål att vara att hålla i utvecklingen av Swecon för att stärka vår marknadsledande position och fortsätta ha nöjda och lönsamma kunder, säger Joakim.

Håkan Pettersson, vice vd och chef Swecon:
– Jag är glad att meddela dessa viktiga och planerade förändringar inom Swecon. Skapandet av den nya funktionen, med fokus på nya affärsmodeller, kommer att ha största vikt för Swecon. Jag är väldigt nöjd med att Christer tar den här rollen. Hans långa branscherfarenhet, både nationellt och internationellt, är mycket värdefull. Och med Joakim Arndorw som ny vd och Christers efterträdare säkerställer vi kontinuiteten inom Swecon, samtidigt som vi fortsätter driva och utveckla Swecon mot framtiden. Jag önskar både Christer och Joakim ett stort lycka till i deras nya roller

Förändringarna träder i kraft den 20 april 2020.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094