23948sdkhjf

Tallink Silja tidigarelägger varvsunderhåll

Silja Serenade läggs på varv redan nu, i stället för i höst, eftersom hon ändå inte går i trafik på grund av viruset.

Tallink Grupps fartyg Silja Serenade, som för närvarande är i Helsingfors, avstängd från trafik på grund av corona-epedemin och reserestriktionerna, skickas nästa vecka till Nådendalvarvet Turku Repair Yard, BLRT, för nödvändiga underhållsarbeten, framgår av ett pressmeddelande.
De tekniska arbeten som krävs för fartygets klassförnyelse, planerades ursprungligen till hösten, men har tidigarelagts eftersom fartyget inte är i drift och inväntar att passagerartrafiken mellan Sverige och Finland återupptas och undantagstillståndet upphör.

Alla fartyg måste genomgå regelbundna inspektioner av skrovet och tekniskt underhåll minst två gånger inom en femårsperiod och den maximala tiden mellan de två dockningarna kan inte överstiga 36 månader. Silja Serenades dockning planerades ursprungligen att genomföras i november i år och fartyget skulle vara borta från Helsingfors/Stockholm-rutten i tio dagar. Att dockningen nu tidigarelagts och fartygets ställts i hamn, gör att det blir mindre störningar för passagerarna på denna rutt i höst.

Fartyget kommer att vara på Nådendalvarvet mellan 20 och 30 april då ordinarie underhåll av fartygets skrov, utbyte av några av fartygets rörledningar samt en del elektriska arbeten genomförs.

– Eftersom några av våra fartyg för närvarande har ställts i hamn under nuvarande krisperiod, använder vi denna vilopaus på bästa sätt och tidigarelägger planerade dockningar. Vi är tacksamma för att våra partners på BLRT, som driver Turku Repair Yard, är flexibla och kan hjälpa oss med kort varsel, så att nödvändiga arbeten blir klara innan reserestriktionerna upphävs och våra fartyg kan återvända till sina ordinarie rutter, säger kapten Tarvi Carlos-Tuulik, chef på fartygsoperativa avdelningen, Tallink grupp.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093