23948sdkhjf

Transportföretagen ratar vårbudgeten

Vassare beslut krävs om företagen ska klara sig ur krisen, menar Transportföretagen.

Transportföretagen skriver i dag följande i ett pressmeddelande:
"Vi har tagit del av regeringens och januaripartiernas vårbudget 2020. Eftersom coronakrisen rasar för fullt är budgeten i princip en sammanfattning av de åtgärder som presenterats hitintills. Men fortfarande anser vi att vassare förslag bör ges för att bevara svenska företag och svensk konkurrenskraft.

Läs också: Otillåtna korttuttag kan bli tillåtna

Ska transportsektorn ta sig ur krisen och kunna leverera hållbara och konkurrenskraftiga transporter till samhället och näringslivet efter corona, måste betydligt mer effektiva beslut fattas om kontantstöd till företagen och permitteringsstödet måste vara hundra procent.

I vårbudgeten presenteras bland annat ett eget kapitel med förslag för arbetslöshet och omställning. Det är givetvis bra i sig men samtidigt anser vi att det är bättre med insatser som gör att jobb kan behållas och företag ska slippa varsla. Främst vill vi se hundra procents permitteringsstöd samt kontantstöd direkt till företagen precis som i Norge och Danmark, annars riskerar vi bli omsprungna."

”Vi är givetvis ödmjuka inför det ansträngda läge Sverige befinner sig i men samtidigt är det viktigt att det svenska näringslivet inte stängs. Ska vi ha en fungerande transportsektor efter krisen behöver åtgärderna ske snabbare och vara vassare, vi vill se kontantstöd direkt till företagen och att permitteringsstödet omfattar hundra procent”, fortsätter Transportföretagen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078