23948sdkhjf

Toppnamn till Sveabs styrelse

In i styrelsen för Sveab väljs nu Maria Rankka, som har cirka 20 års erfarenhet av att vara verksam i gränslandet mellan politik och näringsliv. 

– Marias kontaktnät och erfarenhet inom samhälls- och infrastrukturfrågor kommer att bidra stort till Sveabs framtida utveckling. Jag ser fram emot att få jobba ihop med henne framöver säger Tobias Andersson, koncernchef, i ett presmeddelande. 

Maria var vd för Stockholms Handelskammare 2010–2018. Med stort intresse för infrastrukturfrågor och stadsutveckling har hon varit ledamot i Trafikverkets styrelse och regeringens Arlandaråd. I dag arbetar Maria deltid med ansvar för affärsutveckling och kommunikation på Takura som kommersialiserar avancerade cellterapier. Maria är ledamot i styrelserna för Internationella Engelska skolan, Genova property group och Silver life. Hon är även ordförande i hållbarhetskonsultföretaget Ethos International.

– Maria har bred erfarenhet av infrastrukturfrågor utifrån både ett kommersiellt perspektiv och ett samhällsperspektiv. Jag ser fram mot att arbeta med henne i Sveabs styrelse, säger Staffan Persson, styrelseordförande.

Maria Rankka väljs in i styrelsen i samband med ordinarie stämma i maj.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.142