23948sdkhjf

Stena line varslar ännu fler

Stena line har stora svårigheter. Häromdagen permitterades 501 personer, nu varslas ytterligare 150 medarbetare.

Färjerederiet Stena line meddelade nyligen att företaget planerar att permittera 600 medarbetare, vilket blev 501 efter förhandlingar med facket. Nu varslas ytterligare 150 medarbetare om uppsägning inom verksamheten på Irländska sjön och Nordsjön, efter att Stena Lines passagerar- och fraktverksamhet drabbats hårt av corona.

Stena line har under de senaste veckorna tvingas ta till drastiska åtgärder för att sänka kostnader och säkerställa den viktiga fraktverksamheten inom hela det europeiska linjenätverket. Den 16 mars varslade företaget 950 medarbetare i Sverige om uppsägning, både på sjö- och landsidan och 19 mars beslutades att linjen Oslo-Frederikshavn stängs permanent. Varsel har också lagts inom företagets reseverksamhet i Danmark och Polen.

– Coronan har lett till minskade volymer av både passagerare och frakt inom hela vårt europeiska linjenätverk. Vi har behövt ta många tuffa beslut på kort tid som vi hoppades att vi aldrig skulle behöva ta, för att sänka våra kostnader och säkra vår fraktverksamhet som är viktig för många länder i Europa, säger Ian Hampton, kommunikationschef på Stena line, i ett pressmeddelande.

I går meddelades medarbetarna inom verksamheten på Irländska sjön och Nordsjön att företaget planerar att permittera 600 medarbetare och varsla ytterligare 150 medarbetare om uppsägning. Samtidigt reducerades fraktkapaciteten på Nordsjön med två roro-fartyg under april månad för att möta den minskade efterfrågan.  

Stena Line utesluter inte fler varsel eller förändringar i tidtabeller och linjenätverket.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078