23948sdkhjf

Wibax växer i Skelleftehamn

Nu stärks lagrings- och logistikkapaciteten i regionen.

Wibax investerar totalt 15 miljoner kronor i två nya terminaler i Skelleftehamn, nära Wibax befintliga terminaler i området.

– Wibax fortsätter växa och vi vill med denna investering ytterligare stärka vår närvaro i norra regionen, säger Jonas Wiklund, vd Wibax group, i ett pressmeddelande.

Terminalerna i Skelleftehamn är Wibax näst nordligaste och ligger strategiskt för leveranser till många av Wibax kunder.

– Investeringen innebär att vi stärker nuvarande tankbestånd med ytterligare 22 cisterner med en total lagringskapacitet på 94 000 kubik. Tillsammans får de totalt 44 cisterner i varierande storlek en lagringskapacitet på 177 000 kubik. Här finns goda förutsättningar att hantera såväl fartygs- som järnvägs- och tankbilstransporter.

Genom etableringen stärks Wibax totala lagrings- och logistikkapacitet i området.

– Utvecklingen i Skellefteå kommer att ha stor betydelse för kommunen, tillika hela norrlandsregionen, Sverige och industrin i Europa. Stora industrisatsningarna som exempelvis batteritillverkning kommer att bidra till fler intressanta etableringar. Investeringen är därför av i första hand strategisk karaktär med tanke på allt som händer i området. Vi tror att det kommer att finnas ett stort behov av effektiva och leveranssäkra logistiklösningar för flytande produkter och med denna investering blir vi ett än starkare alternativ, säger Jonas Wiklund. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156