23948sdkhjf

501 får gå från Stena line

Sekos förhandling med Stena line är nu avslutad, och 501 av 600 varslade blir uppsagda.

Stena Line har tills vidare lagt upp Stena Danica och Stena Saga är permanent tagen ur drift. Då dessa två fartyg har fokuserat på passagerare och deras upplevelse av resan drabbas intendenturen särskilt hårt av uppsägningarna. Utöver detta kommer så gott som alla anställda att påverkas av rederiets genomgripande omorganisation. Många kommer att få byta både arbetsplats och arbetsuppgifter, medan andra inte längre kommer att ha en fartygsplacering, utan med utgångspunkt från befattning placeras i en bemanningspool.

Nu är Seko-förhandlingen om arbetsbrist på grund av detta avslutad. Rederiet säger upp 501 anställda av de 600 som varslades den 16 mars. De som sägs upp kommer få besked från Stena Line inom kort.

– Det är oerhört beklagligt att Stena line ställer om sin verksamhet och nu prioriterar frakt på bekostnad av trafik för passagerare och deras upplevelse av resan. Det drabbar många, många medlemmar, som nu antingen förlorar jobbet eller får behålla jobbet men då med helt nya arbetsuppgifter. Vi är inte nöjda med hur förhandlingarna slutade, men nu kan vi åtminstone ge besked till alla de över tusen medlemmar som svävat i orolig ovisshet i flera veckor, säger Kenny Reinhold, ordförande för Seko sjöfolk, i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078