23948sdkhjf

Viking line fortsätter med enbart godsfrakt

Trafikuppehållet för persontransporter förlängs till 13 maj, medan gods fraktas som vanligt.
På grund av situationen med coronaviruset har Finlands regering beslutat att fortsätta hålla landets gränser stängda till och med den 13 maj 2020. Viking line förlänger därmed trafikuppehållet för persontransporter och kryssningar fram till samma datum. 

För att trygga transporterna av mat och liknande förnödenheter i Östersjöregionen fortsätter rederiet under tiden att köra gods mellan Sverige, Åland, Finland och Estland med fyra fartyg.

– Det är viktigt att upprätthålla livsviktiga samhällsfunktioner under dessa undantagsförhållanden, och det gör vi genom att bedriva frakttrafik mellan länderna, säger Jan Hanses, vd för Viking Line.


Viking Lines trafik 2 april och framåt:
Stockholm – Åland (Långnäs) – Åbo:
Fartygen Viking Grace och Amorella kör frakt tills vidare. Endast nödvändiga persontransporter är tillåtna utifrån finska gränsmyndigheternas regler.

Kapellskär – Åland (Mariehamn):
Ingen persontrafik fram till den 13 maj 2020. Fartyget Rosella kör frakt mellan Mariehamn och Kapellskär tisdag, onsdag, torsdag åtminstone till den 30 april 2020.

Helsingfors – Tallinn
Fartyget Gabriella trafikerar mellan Helsingfors och Tallinn med frakt åtminstone till den 30 april 2020. Endast nödvändiga persontransporter är tillåtna utifrån finska och estniska gränsmyndigheternas regler.

Inställd trafik:
Ingen trafik på linjen Stockholm-Helsingfors till och med den 13 maj 2020.

Ingen trafik mellan Stockholm och Mariehamn med nöjeskryssaren Viking Cinderella till och med den 13 maj 2020.

Ingen trafik med fartyget Viking XPRS som normalt går mellan Helsingfors och Tallinn fram till den 30 april 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078