23948sdkhjf

Postnord: jätteökning av hemleveranser

När allt fler jobbar hemma ökar behovet av att få varorna till dörren. Hemleveranser i Postnords flöden har ökat med 50 procent under de senaste veckorna.

Att hemleveranserna har ökat kraftigt under de senaste veckorna beror med stor sannolikhet på utbrottet av coronaviruset, som gör att allt fler vill ha sina varor hemlevererade. Antalet hemleveranser har ökat med 50 procent, vissa dagar upp emot 70 procent, jämfört med en vanlig dag i mars. Brevlådepaket, även kallat varubrev, har stigit med 20 procent, enligt ett pressmeddelande.

– Det känns otroligt bra att vi kan bidra till att människor som inte kan gå ut får viktiga varor i en tid av isolering. Nu när många tvingas stanna hemma hoppas jag att fler upptäcker vilken bra service det faktiskt är, säger Peter Hesslin, chef för logistik och e-handel på Postnord. 

Postnord hanterar en vanlig dag cirka 550 000 paket och brevlådepaket, som levereras över hela Sverige. I PostNords app kan mottagaren betygsätta leveransen. Under den senaste veckan har 30 700 omdömen lämnats för hemleveranser, som visar att 89 procent av användarna är nöjda. Funktionen används för att fortsätta utveckla kvalitet och service för mottagarna samt skapa så goda förutsättningar som möjligt för medarbetare att leverera varorna.

– Vi har fått indikationer både från e-handlare och mottagare att konsumtionsbeteendet har ändrats av den pågående krisen. De här siffrorna bekräftar det och vi kan konstatera att Postnord klarar av att ställa om efter nya behov, säger Peter Hesslin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081