23948sdkhjf

Green cargo får förlängt förtroende

Green cargo och St1 har samarbetat i ett kvarts sekel, och förlänger nu avtalet i ytterligare två år.

Den 4 november 2020 har Green Cargo transporterat gods för St1 i 25 år, vilket inte bara är en stor insats för miljö utan också skapar tryggare vägar.

Under 2019 transporterade Green Cargo totalt 340 000 ton bränsle åt St1. Transporterna går i systemtåg mellan St1s anläggning i Göteborg till depåerna i Jönköping och Karlstad. Sammanlagt körs tio tåg i veckan, fem tåg till Jönköping och fem tåg till Karlstad, med gods som klassas som farligt gods. Under ett år motsvarar detta sammanlagt 12 000 lastbilstransporter.

– Att transportera vår produkt på järnväg ser vi som ett mycket bra alternativ. Det generar inte bara säkrare transporter, det är också en god insats för miljön att flytta volymer från båt och bil till järnväg. Green Cargo har varit en mycket bra partner under alla dessa år, därför väljer vi att förlänga avtalet, säger Jonas Rylander, operativ terminalchef för St1.

Godstransport på järnväg behövs för ett konkurrenskraftigt näringsliv och för att uppnå klimatmålen, både nu och i framtiden. Över 95 procent av Green Cargos totala transportarbete sker i dag med eltåg och klimatpåverkan är mycket nära noll. Under 2019 minskade St1 sin klimatbelastning med 5 000 ton koldioxid genom sina transporter med Green Cargo.

– St1 Sverige är mycket nöjda med vårt samarbete. Med regelbundna produktions- och uppföljningsmöten håller vi en hög kvalitet för systemtågen. Vi är stolta över våra insatser där lyhördhet och god dialog har varit viktiga faktorer för ett fortsatt samarbete, säger Lennart Andersson, säljare och kundansvarig på Green Cargo för St1.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172