23948sdkhjf

Höganäs säljer Skrombergaverken

Ekeby park tar över klassiska Skrombergaverken, för att satsa på logistik i området.

Historiska Skrombergaverken i Ekeby utanför Helsingborg, som försett Operahuset i Sydney med dess karaktäristiska färg, har fått ny ägare. CC Höganäs, som ägt fastigheten sedan 1904, säljer Skrombergaverken till Ekeby park.

Ekeby park är ett konsortium av investerare med Norrvidinge-koncernen som ledande aktör. Ekeby parks plan är att utveckla detta stora industriområde med verksamhet till största delen knutet till transport och logistik.

– Norrvidinge ser området och dess möjligheter som ett viktigt led i sin affärsutveckling, säger Norrvidinges vd, Johan Beermann, i ett pressmeddelande.

CC Höganäs kommer att finnas kvar i Ekeby tills det nya centrallagret med kontor och butik står klart i Helsingborg under våren 2021.

– Vi är väldigt glada att kunnat genomföra försäljningen till ett företag med lokal förankring, som kommer att ge Skrombergaverken nytt liv, säger Max Råvik, vd för CC Höganäs.

– Vi som köpare ser just lokal förankring som viktigt i utmaningen med att få igång nya verksamheter som detta område förtjänar, säger Martin Nilsson, vice vd och marknadsansvarig på Norrvidinge, bosatt just i Ekeby.

Unik industrihistoria återfinns på platsen där det bedrivits verksamhet i över 120 år. Under 1950-talet var Skrombergaverken en av Sveriges största arbetsplatser med över 2 000 anställda.

– Ekeby har ett fantastiskt läge med närheten och goda infrastrukturförbindelser till Helsingborg, säger Per-Eric Troneus, styrelseordförande i Ekeby park.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11