23948sdkhjf

Sjöfarten får betalningslättnader

Med start i dag förlängs betalningsvillkoren för Sjöfartsverkets avgifter med ytterligare 30 dagar.

Med start i dag den 31 mars har Sjöfartsverket beslutat om att förlänga betalningsvillkoren för samtliga av myndighetens olika avgifter, som lots- och farledsavgifterna. Därmed dubbleras den totala betalningsperioden, som nu går från 30 till 60 dagar.

– Spridningen av coronaviruset påverkar hela vårt samhälle, och sjöfarten är inget undantag. Genom dagens beslut vill vi nu dra vårt strå till stacken och underlätta för sjöfartsbranschen som just nu befinner sig i en minst sagt svår situation, säger Katarina Norén, generaldirektör vid Sjöfartsverket, i ett pressmeddelande.

– Beslutet gäller tills vidare och sträcker sig över samtliga våra olika avgifter. Det bidrar till att ge sjöfartsbranschen ett välbehövligt andrum, säger Katarina Norén.

Samtidigt som betalningslättnaderna för branschen införs är man från myndighetens sida tydlig med vad som gäller för den egna verksamheten.

– Sjöfartsverkets verksamhet fungerar väl. Oavsett om det handlar om vår räddningsförmåga eller lotsverksamhet är budskapet detsamma: Vi fortsätter följa händelseutvecklingen noga, och står fortsatt redo att agera för trygg och säker svensk sjöfart, säger Katarina Norén.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.088